Stabilna vrednost zlata predstavlja glavni razlog, zakaj je zlato modra naložba

Vrednost zlata ostaja skozi zgodovino najbolj prepoznavna premoženjska vrednota in bi morala predstavljati hrbtenico vsakega finančnega načrta. Varčevanje v zlatu je varna in donosna izbira ne le za posameznike, ampak tudi za finančne velikane, kot so centralne banke in investicijski fondi, saj zagotavlja stabilnost. Čeprav vrednost niha, je odločitev vedno zelo smotrna in modra – najboljši dokaz za to je ohranjanje vrednosti skozi celotno zgodovino.

Pri varčevanju v zlatu pa vendarle ne gre za kratkoročno, ampak za dolgoročno naložbo, saj le tako lahko požanjemo vse dobrobiti. Kupimo ga, ko mu cena pada, prodamo pa ga, ko mu cena raste. Padec in rast vrednosti zlata je odvisna od družbenih in finančnih dejavnikov ter je v veliki meri predvidljiva, saj naraste predvidoma ob krizah in recesijah, pade pa v ugodnih socialnih in ekonomskih razmerah. Tako je bila ugotovljena rekordna rast v zadnji krizi – leta 2020 ob izbruhu koronavirusa.

zlatniki Dunajski filharmoniki

Zlatniki Dunajski filharmoniki so zelo priljubljena naložba v zlato

Nakup je mogoč neposredno pri prodajalcu ali pa, kar postaja vedno bolj priljubljeno, v preverjeni spletni trgovini, ker omogoča diskretnost in je zelo udobno ter varno. Dostava je brezplačna in zavarovana. Ob srebrnih in zlatih palicah ter srebrnikih je med ponudbo zlatnikov na našem območju najbolj prepoznaven in najbolj prodajan naložbeni zlatnik Dunajski filharmoniki čistine 999,9/1000, kar po starem pomeni 24 karatov.

Zlatniki Dunajski filharmoniki so ikonski, zelo estetski in z zgodovinskim izročilom, saj je na sprednji strani odtisnjena risba orgel iz dvorane Dunajskega glasbenega društva, na hrbtni strani pa so v lepi kompoziciji stilsko razporejeni glasbeni instrumenti – od violončela do violin, harfe, flavte in trobente. Kupec lahko izbira med različnimi vrednostmi zlatnikov.

Najmanjši tehta 1,24 grama, potem pa se zvrstijo tisti s 3,11 grama, 7,77 grama, 15,55 grama in najtežji z 31,10 grama. Mogoče je kupiti tudi komplete z več primerki, tako najdražji komplet vsebuje 32 najtežjih zlatnikov Dunajski filharmoniki, ki je izvrstna naložba v zlato. Tako ta, kot tudi manjši kompleti ali posamezni zlatniki, so lahko zaradi svoje pojavnosti tudi čudovito in zelo dragoceno darilo.

varčevanje v zlatu

Cene za odkup zlatih kovancev na podlagi borzne cene

Pri Svetu plemenitih kovin poleg nakupa omogočajo tudi odkup zlatih kovancev, naložbenega in lomljenega zlata, če se kadarkoli odločite, da dragocenosti zamenjate za denar. Cene za odkup v podjetju določajo glede na trenutno borzno ceno.

Cena kovancev, naložbenega zlata v palicah in lomljenega zlata je odvisna od vrednosti, najpomembnejša pa je njegova čistina. Pri odkupu kovancev in drugega naložbenega zlata določijo vrednost s kislinskim testom ali inštrumenti ter po dogovoru opravijo izplačilo ali nakazilo. Tako je to tudi praktična investicija, saj je mogoče vsak hip spremeniti vrednost zlata v katerokoli valuto, pri tem pa iztržiti kar največ in z dobičkom, če se odločite za prodajo, ko cene zlata naraščajo.

V Svetu plemenitih kovin poleg prodaje in odkupa ponujajo tudi možnost hrambe zlata, saj se zavedajo, da se pri varčevanju v zlatu kupci velikokrat srečujete z zagato, kam zlato shraniti, da bo res na varnem. Vsak trenutek imate dostop do tako hranjene naložbe v zlatu, hramba pa je za njihove stranke celo brezplačna.

 

Trije argumenti za varčevanje v zlatu – stabilna vrednost zlata je eden od mnogih

Zakaj bi morali vsaj del svojega premoženja pretopiti v zlato? Prvič, vrednost se sicer spreminja in niha, a se je ohranilo skozi vse zgodovinske preobrate in vedno znova preživelo vse vojne, reforme, finančne krize. Drugi argument za odločitev za naložbo je ohranjanje in večja varnost premoženja, saj lahko varčevanje v zlatu zmanjša tveganje, da boste izgubili celotno premoženje.

Tretji argument je zaščita vrednosti zaradi njegove omejene količine. Zlato je naravni vir, njegova količina na trgu je odvisna od tega, koliko ga nakopljejo v rudnikih. Tako na trgu nikoli ne more priti do poplave količin zlata in takšnega razvrednotenja, kot se pojavlja pri papirnatem denarju, ki se ga lahko tiska v poljubnih količinah.

Svet plemenitih kovin vam ponuja možnost, da si zagotovite svojo trdno naložbo s preprostim klikom na računalniku. V kratkem so lahko pri vas zlate ali srebrne palice in kateri izmed prelepih naložbenih zlatnikov – mogoče celo najprepoznavnejši med njimi: zlatnik Dunajskih filharmonikov.

naložba v zlato

Written by: