Sestava ravne strehe je ključna za kakovostno izvedbo in zaščito

Sestava ravne strehe je izjemno kompleksna, zato potrebuje natančno načrtovanje in izkušene strokovnjake, ki bodo ravno streho na hiši znali prilagoditi našim željam. Strešna kritina, ravna ali poševna, predstavlja ključno zaščito doma pred vremenskimi spremembami in mehanskimi poškodbami. Njena naloga je, da učinkovito odvaja meteorno vodo iz vrhnjih konstrukcij ravne strehe na hiši. Poznamo različne vrste ravnih streh od obteženih z zaključnim slojem prodca, pohodnih ravnih streh, klasičnih toplih ravnih streh in zelenih ravnih streh. Med najbolj preproste izvedbe ravne strehe sodi bitumenska toplotno izolirana ravna streha, med najbolj kompleksne pa zelena ravna streha, ki se razlikuje po sestavi in zaščiti ravne strehe. V podjetju Šircelj izolacije d.o.o. imamo 30-letne izkušnje na področju sestave ravnih streh. Ker je izvedba ravne strehe nadvse zahtevna, naše storitve obsegajo še izdelavo zelenih streh, termoizolacije, hidroizolacije, kovinskih profilov, krivljene pločevine in krovsko kleparska dela.

Sestava ravne strehe na hiši

Sestava in zaščita ravne strehe sta ključni za energijsko učinkovitost

Od izbire strehe je odvisna še sestava ravne strehe, ki je večslojna in jo tvorijo nosilna armiranobetonska konstrukcija, parna zapora, naklonski beton, toplotna izolacija, dvoslojna hidroizolacija in zaščita hidroizolacije. Pomembna zaščita ravne strehe je zagotovo izolacija, kjer govorimo o zvočni, toplotni in hidroizolaciji. Zvočna izolacija predstavlja optimalno zaščito ravne strehe pred hrupom iz okolice, kakovostna toplotna izolacija prenaša večje obremenitve, preprečuje toplotne izgube ter poskrbi za ugodno bivalno okolje v vseh letnih časih, hidroizolacija pa predstavlja dodatno zaščito ravne strehe, ki je izpostavljena nenehnim zunanjim vremenskim vplivom in mehanskim poškodbam.

Dodatna zaščita ravne strehe, hidroizolacija, je izdelana v dveh plasteh, kjer za zaključno hidroizolacijo uporabimo kakovostne polimer-bitumenske trakove. Pravilna in kakovostna izvedba ravne strehe bo poskrbela za izboljšano energijsko učinkovitost hiše, manjše toplotne izgube in manjšo toplotno obremenitev, izjemno zaščito nosilne konstrukcije ter za dodaten kotiček, kjer se bomo lahko rekreirali ali spili jutranjo kavico. Ne glede na to, ali izberemo ravno streho na hiši ali zeleno, ključnega pomena je, da za ustrezno zaščito ravne strehe izvajamo redne servisne preglede, kjer pregledamo sestavo ravne strehe in detajle ter s tem preprečimo zamakanje in dodatne poškodbe kritine ravne strehe.

Kritina ravne strehe

Ravna streha na hiši – sestava in kritina za ravne strehe

Streha je pomemben arhitekturni element in od izbire sta odvisni tudi sestava ravne strehe in kritina. Ravna streha na hiši je vse bolj priljubljena izbira v mestih, saj z njeno izbiro ne pridobimo le dodatnega bivalnega prostora, temveč tudi zelene površine. Če je naša izbira zelena kritina za ravne strehe bomo pridobili zelenico, vrt ali teraso z najljubšimi rastlinami – odvisno katero ozelenitev bomo izbrali. Ravna streha na hiši bo optimalno izkoriščena le, če bo izdelana kakovostno. Sestava ravne strehe je namreč večplastna, obsežna in zapletena. Si tudi vi želite kakovostno izdelano ravno streho na hiši? V podjetju Šircelj Izolacije d.o.o. vam bomo z veseljem svetovali in vam pomagali načrtovati edinstveno sestavo ravne strehe za hišo, zato nas le pokličite!

Written by: