PVC okna na zalogi – montaža oken hitra, cena PVC oken ugodna

PVC okna so danes ena izmed bolj razširjenih vrst stavbnega pohištva. Odlikujejo jih številne prednosti, najpomembnejša pa je cenovna ugodnost. So vedno modna in vizualno ustrezajo vsem stilom notranjega oblikovanja.

Enostavna je tudi montaža oken – tako PVC kot aluminijastih ali lesenih. Preverite našo ponudbo, za PVC okna ponudniki namreč ponujajo različne možnosti, zato je pomembno, da pred nakupom veste, kaj iščete.

Montaža oken

PVC okna – prednosti okvirja in kakovostnega okovja

Glavni trije materiali za izdelovanje zastekljenih površin so plastika, les in aluminij. Slednji je dražji, uporablja pa se ga za večje okenske odprtine, kjer mora biti tudi okvir nosilen. Aluminijasti okvirji ponujajo tudi večjo izbiro glede barve. Leseni okvirji so izdelani iz naravnega materiala, kar pritegne marsikoga, vendar pa se je potrebno zavedati, da les potrebuje redno vzdrževanje – od lakiranja do čiščenja in brušenja.

Aluminij in les imata tako ogromno prednosti, še vedno pa je tu tretji material – PVC. Okna iz plastike so občutno cenejša, kljub temu pa imajo ogromno prednosti, ki so pomembne pri odločitvi o novih okvirjih zasteklitve.

PVC okna zagotavljajo zadostno toplotno in zvočno izolacijo tako za stanovanjske objekte kot ostale tipe stavb. Toplotna prehodnost materiala znaša med 2,0-2,5 W/m2K, na izolativnost pa vpliva tudi tip zasteklitve – troslojna zasteklitev ima za odtenek boljšo toplotno prehodnost (Ug= 0,6 – 0,8 W/m2K) v primerjavi z dvoslojno zasteklitvijo (Ug = 0,9 – 1,1 W/m2K). Zvočno izolacijo oken delimo v več različnih razredov, glede na to, koliko zvoka prenašajo:

  1. razred- zmanjša jakost hrupa za 25-30 dB
  2. razred- zmanjša jakost hrupa za 30-34 dB
  3. razred- zmanjša jakost hrupa za 35-39 dB
  4. razred- zmanjša jakost hrupa za 40-44 dB
  5. razred- jakost hrupa zmanjša za 45-49 dB
  6. razred- jakost hrupa zmanjša za najmanj 50 dB

PVC okna na zalogi

Montaža oken za čim manjše toplotne izgube

Kljub temu, da je cena PVC oken ugodna, pa morate misliti tudi na njihovo pravilno vgradnjo. Z nepravilno montažo, lahko namreč v toplotnem ovoju povzročite toplotni most, ki je razlog za večletne izgube toplote. Toplotni most je pojav, ko prevodna konstrukcija (sploh beton in jeklo) ni zaščitena s toplotno izolacijo.

Skozi leta boste ob napačni montaži oken izgubili ogromno denarja na račun toplotnih izgub, ko boste toploto praktično spuščali skozi okna in izgubili veliko, kljub temu da je cena PVC oken ugodna. Torej investirajte v pravilno montažo oken po tehniki RAL.

To je tehnika, kjer med okno in steno dodamo še dodaten sloj izolacije, ki preprečuje toplotne izgube. RAL tehnika montaže oken vam bo tako na dolgi rok privarčevala kar nekaj denarja, poleg tega pa s tem preprečite razvoj plesni v notranjosti in posledično razvoj bolezni dihal.

Cena PVC oken

Koliko časa traja montaža oken?

Če se odločite in naročite PVC okna na zalogi, bo od nakupa do vgradnje preteklo izredno malo časa. Ta vam pripeljemo do mesta vgradnje, nato pa začnemo z delom. Pri tem najdlje traja sušenje PU pene (približno 2 uri), je pa med tem možno izmenično vgraditi ostala. Montaža oken se tako lahko zaključi že v enem dnevu, seveda pa je čas odvisen tudi od količine.

PVC okna ponudniki

Smo za PVC okna ponudniki kvalitetnih okvirjev

Kljub ugodni ceni PVC oken pa to ne pomeni, da niso kvalitetna. Zaradi samega procesa izdelave so profili izredno napredni in v mnogih pogledih ponujajo več kot ostali materiali. Ob nakupu se lahko odločite za PVC okna na zalogi ali pa za okna po meri. Ponujamo vam PVC okna na zalogi v standardnih dimenzijah.

Za kopalnico se navadno izbere manjša okna, po možnosti z mlečnim steklom, ki omogoča določeno mero zasebnosti, še vedno pa skozenj posije sončna svetloba. V spalne prostore večinoma vgrajujemo okna višine 120 cm ali 140 cm, v bivalne prostore pa večja okna in balkonska vrata višine 230 cm. Za točne informacije o PVC oknih na zalogi nas kontaktirajte.

PVC okna

Cena PVC oken je konkurenčna, montaža izvedena strokovno

Poleg priljubljenih PVC oken, v naši ponudbi najdete še mnogo več na področju stavbnega pohištva. Odločite se lahko za aluminijaste okenske okvirje, prav tako pa za kombinacijo PVC in ALU. Ta inovativni okvir združuje dva materiala, ki sta si na prvi pogled različna, v resnici pa odlično sodelujeta. Kontaktirate nas lahko tudi za nakup vhodnih in notranjih vrat, ponujamo pa tudi protivlomna vrata.

Dopolnite videz novega stavbnega pohištva s pohištvenimi elementi, ki bodo obogatili tako videz hiše, kot tudi njihove uporabnosti. Z ALU polkni se boste zaščitili pred poletno vročino, s komarniki pa pred nadležnim mrčesom. Preverite tudi ponudbo žaluzij in rolet, ki vas bodo zaščitile pred radovednimi pogledi od zunaj navznoter.

Za dopolnjen videz prav vsakega kosa stavbnega pohištva pa izberite tudi vrhunsko kljuko. Sodelujemo z vodilnim evropskim proizvajalcem kljuk HOPPE. Izdelane so iz aluminija, prepoznavne pa so po svoji ergonomski obliki za preprosto odpiranje in zapiranje. Izberite tudi primerno notranjo ali zunanjo polico, ki bo videz PVC okna še dopolnila. Kontaktirajte nas in skupaj bomo našli rešitev, ki vam bo ustrezala in s katero boste zadovoljni še vrsto let po nakupu.

Montaža oken in senčil

Written by: