Polikarbonatne fasade na hišah, poslovnih in javnih objektih

Fasade hiš so lahko iz najrazličnejših materialov. Vse bolj se uveljavlja princip, pri čemer vsaj del objekta predstavlja polikarbonatno fasado. Gre za fasadne sisteme, ki imajo številne prednosti. Ponujajo eleganten, sodoben in prostoren izgled. Objektu dajo tisto piko na i. Polikarbonatni fasadni sistemi se uporabljajo tako pri gradnji industrijskih, poslovnih prostorov, športnih objektov in nekaterih javnih površin. Lahko pa se uporablja tudi pri klasičnih stanovanjskih hišah. Prav tako lahko modularne fasadne sisteme uporabimo za izvedbo avl, stopnišč ali vhodnega prostora.

Polikarbonatne plošče kot material za fasado pa nima le estetskih prednosti. Zagotavlja tudi druge koristi. Prostori se lahko tudi v hladnejših dneh leta grejejo s pomočjo sončne svetlobe. Vendar je treba zagotoviti primerno stopnjo izolativnih lastnosti polikarbonatnih fasadnih sistemov. To namreč onemogoča uhajanje toplote in pregrevanja prostorov poleti. Poleg tega imajo osebe znotraj take stavbe prav poseben pregled nad okolico. Počutijo se bolj povezane z njo. To je še posebej prednost, če se v bližini nahaja narava ali mestni park, kar nam da občutek sproščenosti in domačnosti.

Polikarbonatne fasade lahko uporabimo tako pri vertikalnih kot poševnih postavitvah. Polikarbonat za fasado hiš daje občutek lahkostnosti, prostornosti in odprtosti prostora.

Polikarbonatna fasada

Druge prednosti fasad hiš iz polikarbonatnega materiala

Fasadni sistemi iz polikarbonata ponujajo številne možnosti uporabe in se odlikujejo po številnih drugih prednostih. Polikarbonatne fasade se odlikujejo po svoji zelo visoki trdnosti. Taki modularni fasadni sistemi so zelo odporni na udarce. Prednost je tudi v tem, da jih je možno precej hitro vgraditi v objekt. Izbirate lahko med različnimi barvami polikarbonatne fasade.

Podoben učinek kot s polikarbonatnim fasadnim sistemom dosežemo tudi s steklom. Je pa prednost fasade iz polikarbonatnega materiala v tem, da je ta cenovno ugodnejša. Odlikuje se tudi po dolgi življenjski dobi ter po vodo- in zrakotesnosti.

Polikarbonatno fasado hiš je možno pred uporabo ukriviti v poljubno obliko. S tem boste lahko pričarali tak videz fasade, kot si želite. Vanjo je možno tudi vgraditi okna. Polikarbonatni modularni fasadni sistemi so lahki, kar je še ena prednost pred stekleno izvedbo.

Fasada hiš iz polikarbonatnega materiala je torej nekaj, nad čimer boste zagotovo navdušeni. Odprl se vam bo razgled nad okolico. Tako konstrukcijo vam bodo strokovnjaki lahko uredili v relativno kratkem času. Izbirate pa lahko med različnimi možnostmi izgleda polikarbontne fasade glede na barve in oblike.

Written by: