Pisarniški stoli – ergonomski pisarniški stol za zdravo sedenje

Pisarniški stoli zagotovo sodijo med pomembnejšo opremo vsake pisarne – tako domače kot službene. Povprečen posameznik namreč preživi več kot 10 ur na dan v statičnem sedečem položaju – za računalnikom v službi, doma ali na poti. Statično sedenje je največji krivec za zdravstvene težave, ki se pri nekaterih pojavijo šele po nekaj letih. Takrat pa je za mnoge že prepozno.

Dober pisarniški stol bo blagodejno vplival na počutje in zdravje zaposlenih, prispeval k udobju, posledično pa tudi k boljši produktivnosti. Neustrezna sedalna ali hrbtna površina, povezana z dolgotrajnim sedenjem, lahko kaj hitro privede do bolečin v hrbtenici, saj je hrbtenica med sedenjem precej bolj obremenjena, kot če stojimo. Pri stanju namreč del teže, ki jo podpira hrbtenica, prevzamejo mišice in vezi, te pa se pri sedenju sprostijo in oslabijo. Zaradi naprej sklonjene drže so vratne in ledvene mišice zategnjene in utrujene, kar lahko vodi v mišični krč. Zato vas po dolgotrajnem sedenju lahko bolita križ in preostala hrbtenica.

Po namenu uporabe pisarniške stole delimo na direktorske, ki so namenjeni za kratkotrajna sedeča dela, operativne in menedžerske, ki so namenjeni za dolgotrajna sedeča dela, konferenčne, ki jih najdemo v konferenčnih sobah, predavalnicah in čakalnicah, ter industrijske delovne stole, ki so namenjeni predvsem delavnicam in laboratorijem.

Pisarniški stoli - ergonomski

Ergonomski pisarniški stoli za zdravo sedenje brez bolečin v hrbtenici

Dober pisarniški stol mora s svojo obliko in čvrsto konstrukcijo omogočati udobno sedenje med delom. Pisarniški stol naj ima vrtljivo osnovo, kar omogoča aktivno sedenje in obračanje med delom. Globinska nastavitev sedeža je pomembna za nemoten pretok krvi med sedenjem. Poskrbite, da boste imeli dovolj prostora med sprednjim robom in zadnjim delom kolena. Iz sedečega položaja vam morajo biti drugi elementi pisarne dostopni pod kotom 45 stopinj. Pri izbiri stola velja nameniti pozornost tudi zadostni razdalji med peto in ogrodjem stola ter ustrezni razdalji med spodnjim delom nog in sedalnim delom stola. Med zadnjim delom vašega kolena in sedalnim delom stola naj bo za vsaj tri prste prostora, sicer se vam bo sedalo zajedalo v noge, kar je seveda vse prej kot prijetno.

Najboljšo rešitev za zdravo sedenje predstavljajo ergonomski pisarniški stoli. Ergonomski stol je namreč oblikovan tako, da nudi vašemu telesu ustrezno oporo na kritičnih mestih. Njegov sedež se lahko prilagodi po globini, višini ali nagibu, naslonjalo pa se nastaviti po višini, nagibu in obliki hrbta. Poleg tega imajo ergonomski pisarniški stoli tudi ledveno oporo.

Pisarniški stoli za zdravo sedenje

Ergonomski pisarniški stoli ERGOS so najboljša izbira za vas

Prednost, ki jo prinašajo ergonomski pisarniški stoli ERGOS, je njihova raznolikost. Ljudje smo si namreč različni in vsak posameznik potrebuje sebi primeren ergonomski pisarniški stol. Navaden pisarniški stol ima naslonjalo, ki ne nudi podpore hrbtenici, niti ledvenemu predelu. Ergonomski pisarniški stoli ERGOS so opremljeni z naslonjali, ki imajo nastavitev kota in napetosti nagiba, ki se prilagaja vaši drži in nudi podporo utrujeni hrbtenici.

Popolnoma nastavljivi pisarniški ergonomski stoli ERGOS bodo poskrbeli za zmanjšanje mišičnega napora, boljše počutje, zdravo hrbtenico, večjo porabo kalorij med aktivnim sedenjem ter boljšo presnovo. Za razliko od običajnega sedenja bo na ergonomskem stolu vaše telo v optimalnem ravnovesju, kar pomeni, da nobena skupina mišic ne bo predolgo napeta ali skrčena. Odlikuje jih ergonomsko sedišče, obloženo s spominsko peno, udobno mrežno hrbtišče, nastavljiv naslon za glavo in nastavljiva ledvena opora. Na voljo so nastavitve naklona hrbtišča, nastavitev moči nagiba naslonjala ter možnost pomika sedišča naprej ali nazaj.

Pisarniški stoli ERGOS omogočajo aktivno sedenje tj. gibanje tudi med sedenjem. Kar prinaša manj bolečin in napetosti v hrbtu, vratu in ramenih, razbremenitev medvretenčnih ploščic ter spodbujanje presnove.

Široka izbira pisarniških stolov ERGOS – na voljo brezplačen preizkus

Ergos pisarniški stoli

Ker vemo, da ste v poplavi informacij pred težko odločitvijo, vam svetujemo, da brezplačno preizkusite pisarniški stol ERGOS, preden se odločite za nakup. V udobju svojega doma ali v pisarni ga boste lahko preizkušali do 7 dni, kar bo vsekakor pripomoglo k bolj odgovorni in premišljeni izbiri primernega pisarniškega stola ERGOS. Izbrani model vam bomo brezplačno dostavili n zagotovili strokovno ergonomsko svetovanje na delovnem mestu. Izberite pisarniški stol, ki vam bo najbolj ustrezal.
Ne glede na to, ali pisarniški stol potrebujete za domačo pisarno ali uporabo v podjetju, vam svetujemo, da se držite preprostih napotkov. Če pa ste še vedno v dvomih, vam na pomoč priskoči podjetje Ergonomske rešitve. Zato nikar ne odlašajte in še danes izpolnite obrazec, ki ga najdete na naši spletni strani. Z veseljem vas bomo poklicali in strokovno svetovali, kateri pisarniški stol Ergos je za vas najboljša rešitev. Poskrbite za udobje v vaših domačih pisarnah ali poslovnih prostorih s pisarniškimi stoli ERGOS.
Vabljeni.

Written by: