Vsaka ženska si za svoje telo zasluži najboljše. Prav zaradi tega je pomembno, da v svojo intimno nego vpelje naravne izdelke. Naravni higienski vložki so prvi in glavni korak do zdravega preživljanja menstruacije. V tem obdobju smo ženske še toliko bolj občutljive in ”mamljive” za vsa vnetja in druge nadloge. Z izbiro naravnih materialov, se lahko tega povsem izognemo.

Natura Femina vložki in organski bombaž

Natura Femina je znamka z vizijo in skrbjo za ženska telesa. Njihovi naravni higienski vložki so narejeni iz organskega bombaža, ki je proizveden in certificiran po strogih ekoloških kmetijskih standardih. Vložki iz bombaža imajo močnejša, daljša, odpornejša in kakovostnejša vlakna, ki nase vežejo več tekočine in se odražajo v kvaliteti. Bombaž pripomore tudi k temu, da so naravni vložki bolj zračni, udobni in omogočajo učinkovito kroženje zraka. Prav tako imajo Natura Femina vložki fiziološko vrednost pH kože, ki preprečuje razne iritacije, alergije in celo zmanjšajo simptome vnetij.

Naravni higienski vložki

Naravni vložki, ki so 100% biorazgradljivi

Naravni higienski vložki linije Natura Femina Organic so narejeni iz naravnih materialov. Prav zaradi tega se popolnoma razgradijo. Pomembno je tudi poudariti, da je vrhnja plast narejena iz 100% organskega bombaža, ki se od navadnega bombaža razlikuje v proizvodnji. V proizvodnji organskega bombaža ni dovoljena uporaba strupenih kemikalij in gensko spremenjenih organizmov oziroma GSO. Natura Femina vložki imajo ovojno folijo in zaporno plast izdelano iz MaterBi koruznega škroba. Prav tako pa je tudi lepilo na osnovi ogljikovodikove smole.  Tako naravni higienski vložki niso le prijazni do žensk, temveč tudi do okolja in narave.

Naravni higienski vložki in njihove prednosti

Podjetje Tosama je v svoji liniji Natura Femina vložki razvila vpojno jedro vložka, ki so ga kasneje tudi patentirali. Naravni vložki imajo tako kar 50% večjo vpojnost in razporejene kanale, ki poskrbijo za hitro vpojnost menstrualne tekočine. Tako ženske ne bodo imele občutka mokrote in posledično nelagodja v svojem telesu. Menstrualna tekočina se z razporejenimi kanali ne bo mogla razlivati po vložku.

Natura Femina vložki so tako izdelani brez vseh barvil, parfumov in belil za katere se pogosto uporablja klor. Te snovi lahko pogosto dražijo ženske in spodbujajo razne alergije, ki seveda niso zaželene. V nasprotju naravni higienski vložki še dodatno skrbijo za cirkulacijo zraka in dihanje kože, ki bi se lahko vnela. S tem vložki poskrbijo za suhost in zračnost. Poleg vsega, pa so ti inovativni vložki narejeni v Sloveniji in so zrasli skoraj na stoletni tradiciji podjetja Tosama.

Written by: