Nadstrešek za avto: trpežen kovinski nadstrešek s polikarbonatno kritino

Nadstrešek za avto je nedvomno izjemno koristen. Gre za idealno rešitev, če na voljo nimate garaže – ali pa če bi avto občasno raje pustili zunaj, vendar se zavedate, da je pri tem potrebna ustrezna zaščita.

Pri tem vam lahko zelo uspešno pomaga prav kakovosten nadstrešek. Cena je vsekakor ugodnejša, kot če bi se denimo lotili gradnje garaže. Poleg tega pa vam bo postavitev vzela bistveno manj časa.

kovinski nadstrešek

 

Nadstrešek za avto zagotavlja zaščito pred najrazličnejšimi neugodnimi vplivi

Kakovosten nadstrešek za avto bo vaše vozilo obvaroval pred točo in snegom. Predvsem toča bi lahko seveda povzročila ogromno škode. Zaščita pred točo je tako eden od glavnih razlogov, zaradi katerih se je smiselno odločiti za nadstrešek. Cena postavitve je dolgoročno vsekakor nižja od stroškov, ki bi lahko nastali zaradi toče.

Preprečil bo tudi pretirano segrevanje notranjosti vozila v vročih poletnih mesecih, zato vam ne bo treba skrbeti, da bi vas zunaj pričakalo povsem razbeljeno vozilo. Pomembno je, da se za kritino izbere material, ki ne bo prepuščal ultravijoličnih žarkov. Ti bi namreč zlahka poškodovali barvo vašega avta.

polikarbonatna kritina

 

Kovinski nadstrešek in polikarbonatna kritina – idealna kombinacija

Ena od najpogostejših izbir je kovinski nadstrešek za avto. Pri tem imamo v mislih material, ki je uporabljen za osnovno oziroma nosilno konstrukcijo. Kovina je v primerjavi z lesom precej odpornejša. Pri tem je treba seveda paziti, da bo izdelan iz kovine, odporne na rjo.

Odlična izbira je denimo kovinski nadstrešek za avto, ki ga najdete v ponudbi podjetja MS Viscom. Na voljo je več modelov, vključno z modularno izvedbo, pri kateri je možno poljubno spajanje v dolžino (če potrebujete streho za več vozil).

Pri vseh modelih je ogrodje izdelano iz trpežnega, na rjo odpornega aluminija. Kovinsko konstrukcijo pa nato dopolnjuje polikarbonatna kritina, ki jo odlikujejo najrazličnejše kvalitete. Polikarbonatna kritina je po eni strani izjemno trpežna ter tako odporna na točo in druge mehanske obremenitve.

Hkrati pa gre za plošče, ki so precej lahke, kar bo olajšalo montažo. Polikarbonatna kritina se obenem ponaša s sposobnostjo blokade ultravijoličnih žarkov. Barva plošč ostane zato celo po več letih od montaže praktično nespremenjena.

Poleg tega pa je barva vašega vozila zaščitena pred bledenjem, ki je pogosta posledica neposredne izpostavljenosti barve ultravijolični svetlobi. Polikarbonatna kritina po eni strani blokira ultravijolične žarke, vendar prepušča naravno svetlobo, pri čemer pa bo vendarle na voljo dovolj sence.

Pozabiti pa ne smemo niti na estetski vidik. Čeprav je postavitev v prvi vrsti povezana s praktičnimi razlogi, željo po zaščiti vozila pred točo, močnimi sončnimi žarki in podobno, je za večino pomembna tudi estetska komponenta. Kovinski nadstrešek in polikarbonatna kritina sta tudi s tega vidika izbira s katero težko zgrešite.

Ne le da gre za materiala, ki ne bosta skazila podobe okolice vašega doma, ampak jo celo polepšata, saj poskrbita za svojstveno, minimalistično-moderno estetiko. Pri tem naj omenimo, da je mogoče izbirati med ploščami različnih vrst. Poleg povsem ravnih različic so možne še valovite plošče, ki poskrbijo za malce bolj unikaten estetski učinek.

nadstrešek cena

Koliko vas bo stal nadstrešek? Cena je odvisna od različnih dejavnikov …

Stroški postavitve so odvisni od uporabljenih materialov, velikosti, morebitnih posebnih zahtev in tako naprej. Pomembno je, da se pri načrtovanju ne osredotočate samo na ceno, ki jo boste morali plačati za samo postavitev, ampak da razmišljate dolgoročno. Eden od pomembnih vidikov so na primer stroški, povezani z vzdrževanjem.

Kovinski nadstrešek za avto, ki ga dopolnjuje polikarbonatna kritina, se tu odreže bolje od večine drugih materialov oziroma možnih kombinacij, saj ni potrebno posebno vzdrževanje. Posledično pa odpadejo stroški, ki bi nastali zaradi zahtevnejšega vzdrževanja.

Polikarbonatne plošče niso odporne samo na mehanske obremenitve, ampak tudi na poškodbe, povezane z izpostavljenostjo vlagi in sorodnim negativnim vplivom. To pa pomeni, da ni nevarnosti za gnitje, luščenje in sorodne težave.

polikarbonatni nadstrešek

Written by: