Krema za sončenje za otroke in dojenčke s SPF 45 za varne in vesele dni na soncu

Krema za sončenje za otroke in dojenčke je izrednega pomena v poletnem času, ko se otroci radi igrajo zunaj in preživijo veliko časa izpostavljeni soncu. Koža otroka, še posebno dojenčka, je tanjša in zaradi tega bolj občutljiva kakor koža odraslih. Zaradi tega je potrebno poskrbeti za ustrezno zaščito, da se lahko otrok brezskrbno igra na soncu.

Najboljša krema za sončenje za otroke bo poskrbela za visoko zaščito pred soncem, obenem pa bo prijazna koži in s vsebovanimi sestavinami ne bo škodila vašemu malčku. Pri izbiri kvalitetne kreme za sončenje je največ pozornosti pametno nameniti sestavinam sončne kreme in višini zaščitnega faktorja. Najboljše kreme za sončenje za otroke bodo bio otroške kreme. Za sončenje pa je potrebno uporabiti čim višji zaščitni faktor pri otrocih, le-ta pa naj nikoli ne bo nižji od 30.

Med naravne kreme za sončenje za otroke spada tudi kvalitetna krema za sončenje za dojenčke in otroke Ekolife natura, ki je 100 % naravna in ima zaščitni faktor 45.

Bio in naravna sončna krema za sončenje

 

Krema za sončenje za otroke – na kaj je treba biti pozoren?

Krem za sončenje za otroke in dojenčke je na trgu celo kopico, zato se je včasih težko odločiti, katera sončna krema bo najprimernejša za vašega malčka. Na izbiro ustrezne kreme za sončenje za otroke vpliva veliko faktorjev, kot je višina zaščitnega faktorja, preprostost nanašanja, mazljivost, obstojnost, vodoodpornost, sestavine in navsezadnje cena.

Čeprav so vsi ti faktorji pomembni, pa naj bosta pri izbiri najboljše kreme za sončenje za otroke najpomembnejša zaščitni faktor in sestavine. Če bo zaščitni faktor tudi najboljše kreme za sončenje za otroke prenizek, bo potrebno sončno kremo neprestano nanašati, prav tako pa prenizek zaščitni faktor otroka izpostavlja večjemu tveganju za sončne opekline in spremembe na koži.

Pri izbiri kvalitetne kreme za sončenje bodite posebej pozorni na sestavine, ki so v kremi za sončenje za otroke. Pri sončnih kremah so na voljo mineralni in kemični filtri. Slednji se vpijejo v kožo in absorbirajo sončne žarke, medtem ko mineralni filtri ustvarijo sloj na koži, se ne vpijejo in odbijajo sončne žarke. Mineralni filtri so tako primernejši za najmlajše, vendar marsikomu ni všeč bel sloj, ki jih mineralni filtri pustijo na koži.

Poleg tega so včasih tudi najboljšim kremam za sončenje za otroke včasih dodane posamezne sestavine, ki škodujejo koži in okolju, kot so parabeni, silikon, oksibenzon, oktinoksat, triclosan, benzofenon-2, 4-metilbenzildilenski kamer (4MBC) in drugi. Pri izbiri kvalitetne kreme za sončenje bodite tudi pozorni, da mineralni filtri niso v obliki nanodelcev. Najboljša krema za sončenje za otroke bo tako vsebovala le sestavine, ki ne bodo škodovala otroku ali dojenčku, pogosto pa tako tudi ne bodo škodila morskim organizmom, kar pomaga k ohranjanju oceanov in morij.

Krema za sončenje za otroke

Bio otroška krema za sončenje Ekolife natura

Ekolife krema za sončenje za otrokeBio otroška krema za sončenje Ekolife natura, ki jo je moč najti pri Tosami, je izredno nežna krema za sončenje za otroke, ki je 100 % naravna in nudi zaščito s faktorjem 45. Vse sestavine so 100 % naravne, kar  97 % vse rastlinskih sestavin pa prihaja iz nadzorovanih bioloških nasadov. Ne vsebuje nobenih parabenov, nanodelcev ali drugih škodljivih snovi. Naravna krema za sončenje za otroke Ekolife natura ima samo 100% naravne mineralne filtre, ki niso v obliki nanodelcev, zaradi česar je varna za otroke in primerna za posebej občutljivo kožo.

Krema za sončenje za otroke Ekolife natura je vodoodporna in nima škodljivih učinkov na okolje, z naravnimi sestavinami, kot je olje granatnega jabolka, oljke, makadamije, izvlečki morske jagode in olja večerne primorke pa koži daje vlago in nego. Kvalitetna krema za sončenje Ekolife natura začne delovati takoj po nanosu in ne pušča belih sledi, z zaščitnim faktorjem 45 pa bo vaš otrok dobil potrebno zaščito pred soncem, da boste lahko mirno uživali poletne dni.

Written by: