Maldivi all inclusive počitnice na otoku Fihalhohi Island

All inclusive počitnice na otoku Fihalhohi Island na Maldivih

 

Maldivi so bili razglašeni za najbolj priljubljeno počitniško destinacijo v letu 2020. Arhipelag sestavlja 26 atolov, oblikovanih z otokov in grebenov, različnih velikosti, globin in oblik. Neskončne peščene plaže, čisto turkizno morje ter toplo sonce – to so Maldivi. All inclusive ponudba, ki smo jo pripravili v turistični agenciji Počitnice.si vas, bo z letalom, odpeljala iz bližnjih letališč (Ljubljana, Dunaj, Benetke, Zagreb) na prečudovite Maldive, ki vedno znova osupnejo z neokrnjeno naravo. Po dvanajst do šestanjst urnem letu boste pristali na letališču na Maldivih, od koder vas bo do otoka Fihalhohi Island odpeljal gliser. Med vožnjo boste lahko opazovali naravne značilnosti, kokosove palme in gosto grmičevje, ki so hkrati odlični zaščitniki obal pred erozijo. Se sprašujete, kdaj na počitnice? All inclusive resorti so odprti skozi celo leto, toda najboljši čas za potovanje na Maldive je med decembrom in aprilom, ko je vroče obdobje brez popoldanskih neviht. Vas zanima potovanje na rajske otoke Maldivov? Pokličite nas in z veseljem bomo odgovorili na vsa dodatna vprašanja o potovanju ter vam podali ponudbo po izjemno ugodni ceni. V turistični agenciji Počitnice.si smo prepričani, da ne glede na to kateri otok si boste izbrali, bodo vaše počitnice na Maldivih nepozabne!

 

 

Fihalhohi Island – All inclusive počitnice za vse ljubitelje narave

fihalhohi island

Fihalhohi island na Maldivih se nahaja na jugozahodnem robu južnega atola Mañè in je pravo zatočišče miru s prekrasnim razgledom na Indijski ocean. V tem koščku raja se bomo predali soncu, morju in uživali brezskrbne počitnice. All inclusive letovišče Fihalhohi bo poskrbelo za maksimalno udobje in popolne trenutke sprostitve na sanjski destinaciji le 40 minut od mednarodnega letališča Malé. Nastanitev se nahaja ob dih jemajoči neskončni peščeni plaži, obdani s palmami in plitvinami zelene lagune, kjer sobe z neposrednim dostopom do plaže nudijo veličasten pogled na morje. Maldivi ponujajo trenutke popolnega miru s kančkom adrenalina – seveda, če si ga zaželimo. Na plaži pred bungalovom se lahko umirimo s knjigo v roki ali pa se udeležimo katere izmed mnogih pustolovskih športnih dejavnosti, ki jih ponujajo rajski Maldivi. All inclusive ponudba vodnih centrov na plaži zajema prav vse. Od potapljanja, snorkljanja, smučanja na vodi, deskanja, jadranja na veter, ribolova, vožnje s katamaranom pa vse do izletov opazovanja prebivalcev bližnjih koralnih grebenov, kot so delfini, morske želve, kitovci, morski psi in mante.

 

 

Preživimo počitnice v neokrnjeni naravi Fihalhohi Islanda na Maldivih

 

Maldivijci so izjemno ponosni na svojo neokrnjeno naravo, kar opazimo v nenehnem trudu domačinov za ohranitev živalskih in rastlinskih vrst, tako v morju kot na kopnem. Počitnice v All inclusive letovišču zagotovo ne bodo dolgočasne ob vseh dejavnostih, ki jih organizirajo na Maldivih. All inclusive ponudba letovišč pogostokrat ne zajema dnevnih izletov, z največjim veseljem pa nam uredijo ekskluzivne popuste. Čeprav so domačini izjemno ponosni na naravne lepote koralnih grebenov in živahen podmorski svet, ki se nahajata nedaleč od letovišča, pa si lahko ravno tako osupljiv in živahen živalski ter rastlinski svet ogledamo tudi na kopnem. Vsi ljubitelji narave bodo navdušeni nad dopustovanjem na otoku Fihalhohi na Maldivih. Letovišča se trudijo čim bolj ustreči turistom, zato omogočajo tudi izposojo koles, s katerimi bomo lažje raziskali skrite kotičke otoka in bogato barvito tropskim rastlinjem, ki obdaja ta slikovit del sveta.

 

 

Raziščimo prečudovito naravo otoka Fihalhohi Island na Maldivih

 

S sprehodom po neokrnjeni naravi otoka Fihalhohi Island bomo zadihali čist, zdravilen morski zrak ter bolje spoznali naslednje rastlinske vrste:

 

  • Kokosovo palmo

Drevo življenja, kot jo poimenujejo domačini, je nacionalno drevo, ki uspeva povsod na Maldivih. Kokosova palma je med najbolj uporabnimi naravnimi dobrinami na Maldivih. Kokos domačini uporabljajo za izdelavo kokosovega olja, mleka ter pripravo slastnih kulinaričnih dobrot, kot sta curry s kokosovim mlekom ali pijača imenovana Toddy. Maldivijci živijo življenje eno z naravo, zato ostanke kokosove lupine uporabijo za ogenj med peko rib, kokosova vlakna pa za izdelavo kokosovih vrvi. Liste kokosove palme pa lahko še danes po otokih videvamo uporabljene kot strešno kritino.

 

  • Indijski mandelj

Drevo Indijskega mandlja je eno izmed najpogostejših dreves na Maldivih. Užitno sadje, rahlo kislega okusa je izjemno priljubljeno, saj hitro uspeva z minimalnim vzdrževanjem. Indijski mandelj ni tesno povezan z mandlji, ima pa izjemno podobno obliko – od tod torej ime. Les indijskega mandlja je trden z visoko vodoodpornostjo, zato ga ponekod na otokih še vedno uporabljajo za izdelavo kanujev.

 

  • Banane

Skorajda ni kotička, kjer banana ne uspeva na Maldivih. All inclusive resorti jih uporabljajo za urejanje idilične okolice, domačini pa jih uporabljajo za pripravo sladic, mlečnih napitkov in drugih otoških specialitet.

 

  • Kruhovec

Nasadi masivnega zimzelenega drevesa, ki zraste do 30 m, so vredni obiska. Krasna mogočna drevesa v kontrastu z njihovimi drobnimi cvetovi nas ne bodo pustila ravnodušnih. Kruhovec je nadvse uporaben, saj ga Maldivijci pripravljajo v vseh fazah razvoja. Pogosto je uporabljen v tradicionalni kulinariki Maldivov. All inclusive ponudba letovišča vključuje tudi odlične tradicionalne maldivijske obroke, ki jih ne smemo zamuditi.

 

Maldivijska kulinarika je odraz edinstvene kulture in prav tako unikatnega življenjskega sloga, ki so ju oblikovali viri in spretnosti, ki so jih domačini razvijali čez tisočletja. Gostoljubne čajnice in lokalne restavracije omogočajo obiskovalcem, da poskusijo poslastice iz lokalnih virov, kot so tuna, grebenske ribe, kokos, jasminova voda, kruhovec, Kashikeyo sadje in oreščki. Vsak obiskovalec Maldivov bi moral izkoristiti priložnost in poskusiti pristno lokalno hrano, recepti, za katero se prenašajo iz roda v rod

Written by: